MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE IN SEBASTIJANA

Z adventnim časom začenjamo duhovno pripravo na novo mašo, ki jo bo 7. julija 2019 daroval naš bogoslovec Sebastijan Tišler. Pridružite se molitveni podpori. 

Molimo za diakona Sebastijana in druge letošnje novomašnike, za nove duhovne poklice ter za svetost vseh poklicanih.

 

Gospod Jezus, Božji pastir, ti si poklical apostole, da bi postali ribiči ljudi. Pritegni tudi danes k sebi goreče in plemenite fante iz naših družin ter jih naredi za svoje učence in služabnike.

Zbudi v njih željo po odrešenju vseh ljudi, za katere na naših oltarjih vsak dan obnavljaš svojo daritev na križu. Pokaži jim, Gospod, vse pokrajine, kjer toliko naših bratov in sester prosi za luč resnice in gorečo ljubezen. Naj odgovorijo na tvoj klic, postanejo sol zemlje in luč sveta. Na zemlji naj nadaljujejo tvoje delo odrešenja in gradijo tvoje skrivnostno telo, ki je Cerkev.

Tudi mnogo velikodušnih deklet milostno pokliči, Gospod. Vlij jim hrepenenje po evangeljski popolnosti. Zbudi v njih željo služiti Cerkvi, še posebej ubogim in bolnim, z vsem žarom tvoje ljubezni.

 

Gospod Jezus, še posebej te prosimo za diakona Sebastijana in druge novomašnike, da bi bili navdušeni oznanjevalci tvojega evangelija in delivci svetih skrivnosti.

Prosimo te, utrjuj njihovo vero, da bodo to, kar bodo oznanjali, tudi živeli.

Napolni jih z veseljem do duhovniškega poklica in okrepi zaupanje v večno plačilo pri tebi. Amen.